Schrijfacties

Activiste in Bangkok

Elke dag krijgt Amnesty informatie over mensen in gevaar. Elke dag reageren mensen uit de hele wereld met een schrijfactie. Jij ook?

Telkens wanneer ergens ter wereld mensenrechten worden geschonden komt Amnesty International in actie. Ontelbare mensen wereldwijd reageren met protestbrieven of e-mails. Schrijf, mail of fax met ons mee en laat weten dat mensenrechtenschendingen niet, nooit door de beugel kunnen.

Actuele schrijfacties

Sergei Dolgov

Op 18 juni werd Sergei Dolgov, redacteur van een Oekraïense krant, ontvoerd door gewapende mannen in burgerkleding. Hij is sindsdien vermist. 

Graffiti in San Salvador

In El Salvador is abortus absoluut verboden en er bestaan geen uitzonderingen op de regel. Zwangerschappen ten gevolge van een verkrachting mogen niet afgebroken worden. Zelfs wanneer het leven van de moeder in gevaar is, blijft deze ingreep verboden.

Vrouwen in Mpumalanga provincie

In Zuid-Afrika is de moedersterfte erg hoog. Heel wat vrouwen sterven er tijdens hun zwangerschap en tijdens of net na de bevalling.

Mohamedou Ould Slahi

Niet aangeklaagd, niet berecht maar wel al twaalf jaar vast op Guantánamo Bay. Dat is het verhaal van Mohamedou Ould Slahi uit Mauritanië.

Raif Badawi

Duizend zweepslagen en tien jaar cel. Dat is de straf die de Saoedische Raif Badawi krijgt voor het schrijven van kritische blogs.

Guarani-Kaiowá-Indianen

De Guarani-Kaiowá-Indianen proberen al jarenlang hun voorouderlijk land terug te krijgen. Dit lukt niet.

Drie jonge Egyptische vrouwen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen na deelname aan protesten op de Mansoura Universiteit.

Moses Akatugba

Moses Akatugba was 16 jaar toen hij in 2005 gearresteerd werd op verdenking van het stelen van 3 GSM’s en andere communicatietoestellen. Hij zegt dat hij uiteindelijk bekende na gemarteld te zijn. Na acht jaar gevangenis, werd hij op basis van zijn bekentenis en de getuigenis van het slachtoffer ter dood veroordeeld.

Jorge Làzaro

Twee van de zeven kinderen van de 50-jarige Jorge Lázaro zijn vermoord. Er is nog niemand verantwoordelijk gehouden voor de moorden.

Abonneren op Mensen in gevaar | Amnesty International
hier niet op duwen