Togo: aangehouden studenten op vrije voeten

Togo: aangehouden studenten op vrije voeten

Goed nieuws

Drie Togolese studenten zijn op 24 april zonder aanklacht vrijgelaten. Ze waren aangehouden na studentenprotesten.

Agnité Massama, Bitsioudi Birénam en Sidiba Mohamed werden op 28 maart op de universiteit van Kara aangehouden. Zij zijn lid van de Union Nationale des Elèves et Etudiants du Togo. Een vierde student, Alinki M'claw, aangehouden op 3 april, werd ook vrijgelaten.

Zij waren beschuldigd van 'aanzetten tot oproer', nadat ze een vergadering hadden georganiseerd om te discussiëren over de nalatigheid van de regering die haar belofte niet nakwam studenten financieel te steunen en om studiebeurzen toe te kennen op basis van prestatie.

De universiteit van Kara en deze van Lomé werden beide verschillende weken gesloten na demonstraties van studenten voor meer finaciële middelen. Op 21 maart besliste de regering om de universiteiten te heropenen, omdat de situatie gekalmeerd was. De autoriteiten beslisten ook om onder bepaalde voorwaarden financiële hulp en studiebeurzen toe te kennen. Op 28 maart waren de studenten nog niet overtuigd dat de overheid haar beloften zou houden en waren er nieuwe demonstraties.

hier niet op duwen