Schrijfacties

Activiste in Bangkok

Elke dag krijgt Amnesty informatie over mensen in gevaar. Elke dag reageren mensen uit de hele wereld met een schrijfactie. Jij ook?

Telkens wanneer ergens ter wereld mensenrechten worden geschonden komt Amnesty International in actie. Ontelbare mensen wereldwijd reageren met protestbrieven of e-mails. Schrijf, mail of fax met ons mee en laat weten dat mensenrechtenschendingen niet, nooit door de beugel kunnen.

Schrijfacties

Wafae Charaf

Wafae Charaf en Oussama Housne dienden een klacht in omdat ze waren gefolterd. Dit gebeurde nadat ze waren ontvoerd door onbekenden. Hun klacht werd niet serieus genomen. Wel werden ze veroordeeld tot twee en drie jaar gevangenisstraf

Nabeel Rajab

Mensenrechtenactivist Nabeel Rajab uit Bahrein vliegt alweer de cel in. Ditmaal had hij zich op Twitter kritisch uitgelaten over de Bahreinse overheid.

Tibetaanse monnik Choephel Dawa

De 27-jarige monnik Choephel Dawa is in de nacht van 28 maart door de politie opgepakt. Zijn verblijfplaats is onbekend en hij heeft geen contact kunnen hebben met zijn familie of advocaat.

Elena Milashina

De Russische journaliste Elena Milashina van de onafhankelijke en kritische krant Novaya Gazeta werd op 19 mei via een online artikel met de dood bedreigd. Ze is Tsjetsjenië inmiddels ontvlucht.

Mohammed Saleh al-Bajadi

Mohammed Saleh al-Bajadi is één van de oprichters van een mensenrechtenorganisatie die door de Saoedische regering is aangemerkt als ‘niet goedgekeurd’. Hij zit sinds maart 2011 in de gevangenis. Afgelopen maart werd hij, vlak voor zijn vrijlating, opnieuw veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en een reisverbod.

Irom Sharmila

De Indiase Irom Sharmila is al sinds november 2000 in hongerstaking om de afschaffing te eisen van een veiligheidswet. Door niet te eten zou zij volgens de Indiase wet zelfmoord proberen te plegen. Dat is strafbaar met een gevangenisstraf van 1 jaar.

El Tamarindo, links is het land nog gecultiveerd, rechts het resultaat van de ingreep van de autoriteiten

De boerenfamilies die al jaren op een stuk land in het noorden van Colombia wonen dreigen onterecht uit hun huis te worden gezet.

Elena Klimova

Een rechter heeft geoordeeld dat een online platform voor LGBT (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders) jongeren 'homopropaganda’ bevat en moet worden geblokkeerd. Elena Klimova, de oprichtster van de website, kreeg in januari om diezelfde reden een boete opgelegd.

Arubika Suleymanova

De 55-jarige Arubika Suleymanova dreigt te worden teruggestuurd naar de Russische Federatie. Daar loopt zij het risico te worden gemarteld of anderszins onmenselijk te worden behandeld.

Abonneren op Mensen in gevaar | Amnesty International
hier niet op duwen