Schrijfacties

Activiste in Bangkok

Elke dag krijgt Amnesty informatie over mensen in gevaar. Elke dag reageren mensen uit de hele wereld met een schrijfactie. Jij ook?

Telkens wanneer ergens ter wereld mensenrechten worden geschonden komt Amnesty International in actie. Ontelbare mensen wereldwijd reageren met protestbrieven of e-mails. Schrijf, mail of fax met ons mee en laat weten dat mensenrechtenschendingen niet, nooit door de beugel kunnen.

Schrijfacties

Rasul Kudaev

Rasul Kudaev werd op 23 december 2014 veroordeeld tot levenslang voor het organiseren van een terroristische aanval op overheidsinstallaties. Hij beweert onschuldig te zijn en er zijn getuigenverklaringen die dit bevestigen. Tijdens het politieverhoor werd hij gemarteld om een bekentenis af te dwingen.

Dr Mohammad al-Qahtani, ACPRA

Mohammad al-Qahtani uit Saoedi-Arabië is medeoprichter van mensenrechtenorganisatie ACPRA, een van de weinige mensenrechtenorganisaties in het land. In maart 2013 werd hij veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor ‘het zonder toestemming oprichten van een organisatie’ en het ‘aanzetten tot oproer via demonstraties’.

Su Changlang

Su Changlan heeft al meerdere keren in de gevangenis gezeten omdat zij opkomt voor vrouwenrechten. Zo zet zij zich in voor reproductieve rechten en tegen huiselijk geweld. Zij riskeert nu een levenslange gevangenisstraf voor het ‘aanzetten tot gezagsondermijning’.

Norma Cruz

Norma Cruz is de voorzitster van de Fundacion Sobrevivientes in Guatemala. Deze organisatie zet zich in tegen het geweld op vrouwen en ondersteunt slachtoffers in hun zoektocht naar gerechtigheid. 

Liu Ping

Liu Ping strijdt tegen de corruptie in China. Ze vroeg regeringsfunctionarissen hun vermogen bekend te maken. Kort daarna werd ze door de veiligheidsdienst opgepakt.

Abonneren op Mensen in gevaar | Amnesty International