Schrijfacties

Activiste in Bangkok

Elke dag krijgt Amnesty informatie over mensen in gevaar. Elke dag reageren mensen uit de hele wereld met een schrijfactie. Jij ook?

Telkens wanneer ergens ter wereld mensenrechten worden geschonden komt Amnesty International in actie. Ontelbare mensen wereldwijd reageren met protestbrieven of e-mails. Schrijf, mail of fax met ons mee en laat weten dat mensenrechtenschendingen niet, nooit door de beugel kunnen.

Schrijfacties

Egypte foltering © Amnesty International

De autoriteiten pakten de twintiger Islam Khalil in 2015 op omdat hij lid zou zijn van een verboden politieke organisatie. Hij werd geboeid en geblinddoekt, geslagen en kreeg elektrische schokken. Ook werd hij uren achtereen opgehangen aan zijn polsen en enkels en ondervraagd tot hij zijn bewustzijn verloor. Khalil bekende uiteindelijk. Hij was in totaal 122 dagen onvindbaar.

Steven Itlay © Doc KNPB Timika region

Papoea-activist Steven Itlay en dertien anderen verzamelden zich op 6 april 2016 bij een kerk om samen te bidden als steunbetuiging aan een organisatie die zich geweldloos inzet voor een onafhankelijk West-Papoea. De autoriteiten pakten Itlay op en klaagden hem aan voor rebellie. Hij kan levenslang krijgen.

geboeide handen

De sjiitische activisten Abdullah Hasan al-Zaher en Dawood Hussein al-Marhoon werden gearresteerd toen ze respectievelijk 16 en 17 jaar oud waren. Ze zijn ter dood veroordeeld en zitten sinds begin oktober in eenzame opsluiting.

Abonneren op Mensen in gevaar | Amnesty International