Schrijfacties

Activiste in Bangkok

Elke dag krijgt Amnesty informatie over mensen in gevaar. Elke dag reageren mensen uit de hele wereld met een schrijfactie. Jij ook?

Telkens wanneer ergens ter wereld mensenrechten worden geschonden komt Amnesty International in actie. Ontelbare mensen wereldwijd reageren met protestbrieven of e-mails. Schrijf, mail of fax met ons mee en laat weten dat mensenrechtenschendingen niet, nooit door de beugel kunnen.

Schrijfacties

Protest in Madrid, september 2014 - Foto: Rodrigo Garcia/NurPhoto

Een parlementaire groep heeft een voorstel gedaan om de huidige wetgeving te wijzigen waardoor 16 en 17 jarige meisjes en sommige vrouwen met mentale beperkingen de toestemming van ouders of voogd nodig hebben om toegang te krijgen tot een wettelijke en veilige abortus.

Van links naar rechts: studenten Menatalla Moustafa, Abrar Al-Anany en docente Yousra Elkhateeb

De studenten Abrar Al-Anany en Menatalla Moustafa, en de 21-jarige docente Yousra Elkhateeb werden in mei 2014 veroordeeld tot twee en zes jaar gevangenisstraf. Zij protesteerden vreedzaam tegen de Egyptische autoriteiten.

Su Changlang

Su Changlan heeft al meerdere keren in de gevangenis gezeten omdat zij opkomt voor vrouwenrechten. Zo zet zij zich in voor reproductieve rechten en tegen huiselijk geweld. Zij riskeert nu een levenslange gevangenisstraf voor het ‘aanzetten tot gezagsondermijning’.

Rasul Kudaev

Kudaev werd op 23 december 2014 veroordeeld tot levenslang voor het organiseren van een terroristische aanval op overheidsinstallaties. Hij beweert onschuldig te zijn en er zijn getuigenverklaringen die dit bevestigen. Tijdens het politieverhoor werd hij gemarteld om een bekentenis af te dwingen.

Leyla en Arif Yunus

Leyla en Arif Yunus, beiden mensenrechtenactivisten, zitten sinds vorig jaar in de cel. De gezondheid van Leyla is zorgwekkend.

Ali Özdemir

De 14-jarige Ali Özdemir werd in het hoofd geschoten toen hij probeerde te vluchten vanuit Syrië naar Turkije. Hij is nu aan beide ogen blind. De daders moeten worden berecht.

Norma Cruz

Norma Cruz is de voorzitster van de Fundacion Sobrevivientes in Guatemala. Deze organisatie zet zich in tegen het geweld op vrouwen en ondersteunt slachtoffers in hun zoektocht naar gerechtigheid. 

Liu Ping

Liu Ping strijdt tegen de corruptie in China. Ze vroeg regeringsfunctionarissen hun vermogen bekend te maken. Kort daarna werd ze door de veiligheidsdienst opgepakt.

Abonneren op Mensen in gevaar | Amnesty International
hier niet op duwen