Schrijfacties

Activiste in Bangkok

Elke dag krijgt Amnesty informatie over mensen in gevaar. Elke dag reageren mensen uit de hele wereld met een schrijfactie. Jij ook?

Telkens wanneer ergens ter wereld mensenrechten worden geschonden komt Amnesty International in actie. Ontelbare mensen wereldwijd reageren met protestbrieven of e-mails. Schrijf, mail of fax met ons mee en laat weten dat mensenrechtenschendingen niet, nooit door de beugel kunnen.

Schrijfacties

De Jordaanse regering verbiedt nog steeds aan 13.000 Syrische vluchtelingen om het grensgebied te verlaten en verder te gaan naar Jordanië.

De Turkse advocaat en mensenrechtenverdediger Tahir Elçi

Op 28 november werd de prominente Turkse advocaat en mensenrechtenverdediger Tahir Elçi op straat in Diyarbakır doodgeschoten. Net daarvoor had hij een persconferentie gegeven waarin hij zei: ‘We willen hier geen geweren, geen gevechten, geen politie-operaties.’ Het is nog onduidelijk door wie of waarom hij is vermoord.

De Palestijnse politica en mensenrechtenactiviste Khalida Jarrar

De Palestijnse politica en mensenrechtenactiviste Khalida Jarrar heeft in december een schuldbekentenis afgelegd omdat ze geen vertrouwen meer had in een eerlijk proces.

Een jaar geleden werd Christopher Ngoyi, mensenrechtenactivist in de Democratische Republiek Congo, gearresteerd. 

Onderwijzeres Laísa Santos, mama van 8 kinderen, verzet zich tegen illegale houtkap in het Amazonegebied en strijdt voor betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking. Ze wordt met de dood bedreigd.

Ashraf Fayadh

Ashraf Fayadh, een 35-jarige dichter en kunstenaar, werd in november voor ‘afvalligheid’ ter dood veroordeeld.  Hij wordt ervan beschuldigd een voorstander te zijn van atheïsme en blasfemistische ideeën te verspreiden via zijn gedichten.

Abu Faisal Sakha

De 23-jarige Palestijn Mohammad Abu Faisal Sakha werd midden december door het Israëlische leger aangehouden, zonder aanklacht of enige uitleg. Zijn familie mag hem niet bezoeken.

Yekaterina Vologzheninova

Yekaterina Vologzheninova plaatste op haar Facebook-pagina kritische berichten en video’s van anderen over de inname van de Krim door Rusland en de gevechten in Oost-Oekraïne.

Verwoeste huizen Doublé, Kameroen

Minstens 130 jongens en mannen worden sinds 27 december 2014 vermist. Ze werden allemaal willekeurig aangehouden door de Kameroense veiligheidsdiensten tijdens een screeningoperatie in de dorpen Magdeme en Doublé, in het noorden van Kameroen.

Vluchtelingen in een geïmproviseerd kamp buiten het overbevolkte detentiecentrum van Moria

Nu het weer verslechtert, komen duizenden vluchtelingen terecht in onmenselijke omstandigheden op de Griekse eilanden. Bovendien vormen ook geweld van de politie en van rechtse groeperingen een risico.

Ali Aarrass

Na 72 dagen heeft Ali Aarrass, Belgische Marokkaan, zijn hongerstaking stopgezet. Ali zit in Marokko een celstraf uit van 12 jaar na gefolterd te zijn. 

geboeide handen

De sjiitische activisten Abdullah Hasan al-Zaher en Dawood Hussein al-Marhoon werden gearresteerd toen ze respectievelijk 16 en 17 jaar oud waren. Ze zijn ter dood veroordeeld en zitten sinds begin oktober in eenzame opsluiting.

Abonneren op Mensen in gevaar | Amnesty International
hier niet op duwen