Schrijfacties

Activiste in Bangkok

Elke dag krijgt Amnesty informatie over mensen in gevaar. Elke dag reageren mensen uit de hele wereld met een schrijfactie. Jij ook?

Telkens wanneer ergens ter wereld mensenrechten worden geschonden komt Amnesty International in actie. Ontelbare mensen wereldwijd reageren met protestbrieven of e-mails. Schrijf, mail of fax met ons mee en laat weten dat mensenrechtenschendingen niet, nooit door de beugel kunnen.

Schrijfacties

Christopher Ngoyi

Christopher Ngoyi, een gerespecteerd mensenrechtenactivist in Congo, werd op 21 januari 2015 gearresteerd door agenten van de veiligheidsdienst. 

2 jaar geleden, op 8 juli 2014 begon “Operation Protective Edge”. Gedurende 50 dagen bestookte het Israëlische leger de Gazastrook met zware wapens, met een enorme tol aan dood en vernieling tot gevolg.

Mexico: onschuldige vrouwen in de gevangenis om arrestatiecijfers op te krikken © Reuters

Onschuldige vrouwen worden in Mexico aan de lopende band gearresteerd, verkracht en gefolterd. Agenten arresteren vrouwen zonder arrestatiebevel om zo de arrestatiecijfers in hun ‘war on drugs’ op te krikken. Maar bij arrestaties alleen blijft het niet: de vrouwen krijgen stroomstoten toegediend, worden geslagen, gewurgd en verkracht. De daders worden maar zelden gestraft. 

Ervin Ibragimov © QHA

UPDATE: VOOR DEZE ACTIE KAN MOMENTEEL NIET WORDEN GESCHREVEN. ONZE EXCUSES.

Tashi Wangchuk © Private

De Tibetaan Tashi Wangchuk zet zich in voor Tibetaanse taallessen in het onderwijs. Hij uitte op social media zijn zorgen over het feit dat Tibetaanse kinderen hun moedertaal niet meer vloeiend leren spreken, omdat alle lessen worden gegeven in het Mandarijn.

geboeide handen

De sjiitische activisten Abdullah Hasan al-Zaher en Dawood Hussein al-Marhoon werden gearresteerd toen ze respectievelijk 16 en 17 jaar oud waren. Ze zijn ter dood veroordeeld en zitten sinds begin oktober in eenzame opsluiting.

Abonneren op Mensen in gevaar | Amnesty International
hier niet op duwen