Schrijf-ze-VRIJdag

Affiche Schrijf-ze-VRIJdag 2016 - ontwerp en illustratie door Loran Bogaert Sint-Lucas KSO Antwerpen

Op vrijdag 21 oktober 2016 organiseert Amnesty International opnieuw een Schrijf-ze-VRIJdag. Meer dan 500 scholen zetten zich dan in voor mensenrechten.

»» Bekijk de foto's van de Schrijf-ze-VRIJdag 2015 op Pinterest.

»» Bekijk de educatieve pakketten van de vorige Schrijf-ze-VRIJdagen.

Met kinderrechten speel je niet!

"Met kinderrechten speel je niet!” is het thema van deze 26ste Schrijf-ze-VRIJdag. Vele leerkrachten, schooldirecties en jeugdleiders lieten ons weten nood te hebben aan meer informatie over kinderrechten. Daarom reiken we dit jaar informatie en methodieken aan om kinderen en jongeren te laten bijleren over hun eigen rechten. Naar goede traditie krijgen kinderen en jongeren ook de kans om actie te voeren: onder meer tegen kinderarbeid, voor de rechten van kindvluchtelingen en tegen de doodstraf voor minderjarigen.

Educatieve Paketten

Eind augustus kan je weer educatieve pakketten voor verschillende leeftijdsgroepen bestellen. De educatieve pakketten bestaan enerzijds uit achtergrondinformatie voor leerkrachten en methodieken met bijhorende dvd. Als leerkracht kies je zelf welke methodieken het best aansluiten bij jouw klassen. Er zijn ook voorbeeldbrieven en andere actietips.

Na inschrijving kan je de pakketten eenvoudig downloaden of via de post ontvangen

Wat is Schrijf-ze-VRIJdag?

Op Schrijf-ze-VRIJdag en de periode errond voeren duizenden jongeren in hun school, jeugdbeweging of -vereniging actie om een mensenrechtenschending aan de kaak te stellen en verandering te eisen. Zo'n 500 scholen doen jaarlijks mee. 

Na de Schrijf-ze-VRIJdag krijgen alle deelnemende scholen van ons een mensenrechtencertificaat.

Het thema van de Schrijf-ze-VRIJdag kan een leerkracht behandelen in de les godsdienst, zedenleer, geschiedenis, Nederlands, Engels, aardrijkskunde, enz. Sensibilisatie omtrent mensenrechten tijdens de les zet jongeren aan om op een ‘bezielde’ manier actie te voeren: ze schrijven brieven, verspreiden online berichten of zetten een eigen actie op poten.

Vragen?

Voor meer informatie over de Schrijf-ze-VRIJdag kan je steeds terecht bij onze jongerenwerker Nick Vanden Broucke:
E: NickV@aivl.be
T: 03 271 16 16.

»» Bekijk de foto's van de Schrijf-ze-VRIJdag 2015 op Pinterest.

»» Bekijk de educatieve pakketten van de vorige Schrijf-ze-VRIJdagen.

hier niet op duwen